Asukkaalle

Asunnon tulo- ja lähtötarkastus

Vuokravakuuteen liittyen huoneiston kunto tarkastetaan yhdessä asukkaan kanssa sekä asuntoon muutettaessa että muutettaessa sieltä pois. Ennen muuttoa tehtävän tarkastuksen ajankohta on sovittava ajoissa kiinteistösihteerin kanssa. Asuntoon muutettaessa tarkastuspöytäkirja on täytettävä huolellisesti kaikilta osin, sillä siihen kirjattujen tietojen merkitys korostuu pois muutettaessa. Pois muuton yhteydessä tehdään uusi pöytäkirja, jota verrataan sisäänmuutto­pöytäkirjaan. Vertailun avulla ratkaistaan asumisaikana huoneistoon mahdollisesti tulleiden vaurioiden korvausvelvollisuus. Jos lähtöpöytäkirjaan tulee merkintöjä asukkaan aiheuttamista vaurioista, joita sisäänmuuttopöytäkirjassa ei ole, joutuu asukas ne korvaamaan, jollei pysty osoittamaan niitä edellisen asukkaan aiheuttamiksi. Jos asukkaan asumisaikaisten laiminlyöntien vuoksi huoneistossa joudutaan teettämään korjauksia tai siivousta, toimenpiteet laskutetaan pois muuttaneelta asukkaalta. Vuokravakuutta ei palauteta ennen kuin lähtötarkastus on tehty ja kaikki avaimet palautettu asuntotoimistoon.

Saunavuorot ja pesutuvat

Vuokratalojen asukkaat pääsevät saunomaan varatuilla saunavuoroillaan. Saunaan saa mennä vain terveenä. Oman vuoron päätteeksi on huolehdittava, että saunatilat ovat siistit seuraavaa saunojaa varten. Vuokratalojen kuivaushuoneet ja pesutuvat ovat asukkaiden käytössä. Pesukoneesta ja pyykkituvasta on jokaisen käyttäjän siivottava jälkensä huolellisesti ja pyykit haettava pois naruilta pyykin kuivuttua. Noudattamalla siisteyttä pyykkitupa on seuraavalle käyttäjälle valmis.

Vuokrasuhteen irtisanominen

Asunnon voi irtisanoa sähköisellä irtisanomislomakkeella. Vuokralaisen irtisanoessa vuokrasopimuksen irtisanomisaika on aina yksi kokonainen kalenterikuukausi (30 tai 31 päivää). Vuokra on maksettava myös irtisanomisajalta. Irtisanomisaika lasketaan irtisanomiskuukauden viimeisestä päivästä; esim. jos asunto sanotaan irti 15. kesäkuuta, asukkaan vuokranmaksuvastuu loppuu 31. heinäkuuta. Irtisanomisilmoituksen voi tulostaa oheisesta linkistä ja se palautetaan täytettynä ja allekirjoitettuna asuntotoimistoon viimeistään kalenterikuukausi ennen suunniteltua muuttopäivää, eli viimeistä vuokranmaksupäivää. Irtisanomisen voi tehdä aikaisemminkin, jos lähtöpäivä on varmistunut. Irtisanomisilmoituksen liitteenä on asiakaslaskutushinnasto. Asukas voi käyttää hinnastoa muistilistana tarkistaessaan, onko hoitanut ennen pois muuttoa kaikki tarpeelliset toimenpiteet. Asunto on jätettävä siivottuna sellaiseen kuntoon, että seuraava asukas voi sinne ilman siivousta muuttaa.

Avainten palautus

Avaimet on palautettava asuntotoimistoon viimeistä vuokranmaksupäivää seuraavana päivänä. Avaimia ei saa luovuttaa asunnontarkastajalle tai huoltomiehelle, eikä niitä saa jättää huoneistoon. Vuokravakuutta ei palauteta ennen kuin kaikki vuokralaisen hallussa olleet avaimet on palautettu asuntotoimistoon puh 044 776 4083.

Vuokravakuuden palautus

Vuokravakuus palautetaan kahden kuukauden kuluessa vuokrasopimuksen päättymisestä, jos huoneisto on siivottu, lähtötarkastus hoidettu asianmukaisesti, ja kaikki asukkaan hallussa olevat avaimet palautettu asuntotoimistoon. Ennen vakuuden palauttamista tarkistetaan vielä kaiken edellä mainitun lisäksi, että myöskään vuokrarästejä ei ole. Vakuutta ei saa käyttää viimeisen vuokran maksamiseen. Vakuuden palautus voi viipyä yli ilmoitetun palautusajan, jos asuntoa joudutaan korjaamaan asukkaan laskuun, ja vuokravakuudesta on perittävää.