Asunnot Mäntässä ja Vilppulassa

Asunnot Mäntässä

Koskelantaloilla on Mäntässä kerrostaloasuntoja noin kaksisataa kävelymatkan päässä kaupungin keskustan palveluista. Tavallisten kerrostaloasuntojen keskivuokra vuonna 2023 on 10,15  €/m2/kk. Koulukatu 6:n luhtitalossa 11,55 euron neliövuokraan sisältyy sähkö ja internetyhteys. Osassa kerrostaloja on huoneistokohtaiset vesimittarit, ja niissä peritään vuokran lisäksi vesimaksua 25 €/hlö/kk. Kiinteänä perityn vesimaksun laskutus tasataan todellisen kulutuksen mukaiseksi kaksi kertaa vuodessa. 

Rivitaloasuntoja Koskelantaloilla on Mäntän keskustan tuntumassa noin kuusikymmentä. Kaikissa rivitaloasunnoissa on huoneistokohtainen sauna, jonka käyttö sisältyy vuokraan. Mäntässä rivitaloasuntojen keskivuokra vuonna 2023 on 10,20 €/m2/kk. Rivitaloissa on huonestokohtaiset vesimittarit, vesimaksu on 25  €/hlö/kk.  Kiinteänä perityn vesimaksun laskutus tasataan todellisen kulutuksen mukaiseksi kaksi kertaa vuodessa.

Autopaikkamaksu on 15 €/kk autopaikasta, jossa on lämmitystolppa. Ilman lämmitystolppaa olevat autopaikat ovat asukkaiden käytettävissä vapaasti.

Asukasvalinnat tehdään jätettyjen hakemusten perusteella. Käytämme Tampuuri-kiinteistönhallintaohjelmaa, jossa  asuntohakemus ja asunnon irtisanominen tehdään sähköisenä. 

Asunnot Vilppulassa

Koskelantaloilla on Vilppulassa noin kaksistataa vuokra-asuntoa. Asunnoista puolet on kerrostaloissa ja toinen puoli rivitaloissa. Koskelantaloilla on Vilppulassa myös joitakin yksittäisiä osakehuoneistoja asunto-osakeyhtiötaloissa.

Kerrostaloasuntojen keskivuokra Vilppulassa vuonna 2023 on 8,59 €/m2/kk. Rivitaloasuntojen keskivuokra Vilppulassa on 9,33 €/m2/kk. Vuokran suuruuteen vaikuttaa talon ikä, sijainti ja varustetaso. Osassa asuntoja on huoneistokohtaiset vesimittarit, jolloin asukkailta peritään vuokran lisäksi vesimaksua 25 €/hlö/kk. Vesimaksun tasauslaskutus todellisen kulutuksen mukaiseksi tehdään kaksi kertaa vuodessa. Autopaikkamaksu on 15,00 €/kk autopaikasta, jossa on lämmitystolppa.

Vapaita vuokra-asuntoja voi tiedustella Taidekaupungin Asiointipisteeltä Koskelantalojen asuntotoimistosta. Käytämme Tampuuri-kiinteistönhallintaohjelmaa, jossa asuntohakemus ja asunnon irtisanominen tehdään sähköisenä. 

Tervetuloa opiskelemaan Mänttä-Vilppulaan, vajaan 10 000 asukkaan vireään taide- ja opiskelukaupunkiin

Tervetuloa opiskelemaan Mänttä-Vilppulaan, vajaan 10 000 asukkaan vireään taide- ja opiskelukaupunkiin. Kaikille opiskelupaikan saaneille pystytään järjestämään asunto.

Opiskelijoilla on mahdollisuus hakea asuntoa Koulukeskuksen vieressä olevasta opiskelijatalo Valkamasta, jossa asunnot ovat osittain kalustettuja. 

Lukion lääketieteelliselle linjalle tulevat opiskelijat hakevat asuntoa Koskelantalot Oy:n asuntotoimistosta, puh.  044 776 4083. Asuntoa haetaan oheisella sähköisellä lomakkeella. Opiskelijat voivat hakea myös Koskelantalojen tavallisia vuokra-asuntoja. Tavalliset vuokra-asunnot ovat täysin kalustamattomia ja asuntoon voi muuttaa heti, kun vuokravakuus on hoidettu ja vuokrasopimus on allekirjoitettu. Pienistä asunnoista on pula, joten opiskelijalle useimmiten tarjotaan kolmiosta puolikasta. Asuntoa kannattaa kysellä asuntotoimistosta heti, kun opiskelupaikka on varmistunut. Yhteisen kolmion hakemisesta kaverin kanssa voi myös sopia asuntotoimistossa etukäteen. Molemmat jättävät silloin oman sähköisen asuntohakemuksen samaan osoitteeseen, ja kummallekin opiskelijalle tehdään kolmioon oma vuokrasopimus, jossa vuokra on puolitettu. Alaikäisen asukkaan vuokrasopimus Koskelantalojen asuntoon solmitaan aina huoltajan nimiin.

Mäntän Seudun Koulutuskeskuksessa opiskelun aloittavat opiskelijat voivat tiedustella Valkaman asuntoa koulutuskeskuksen toimistosta, puh. (03) 474 0200.

Monipuolisen harrastamisen kaupunki

Mänttä-Vilppulassa asuessaan opiskelijat voivat harrastaa monipuolisesti opiskelijahinnoilla. Paikkakunnalla on uimahalli, jäähalli sekä liikunta- ja kuntosaleja. Kaupungin omistamista liikuntasaleista ja jäähallista voi varata ilmaisia päivävuoroja esittämällä opiskelijakortin.

Jäähallin vieressä voi pelata nyt myös frisbeegolfia kuusiväyläisellä radalla, joka on kaikkien käytössä ilmaiseksi. Rata on sopiva aloittelijoille, mutta metsäosuudet tarjoavat haasteita myös kokeneimmillekin heittäjille.

Taidekaupunki tarjoaa myös monenlaista mielenkiintoista taiteeseen, kulttuuriin, musiikkiin ja teatteritoimintaan liittyen. Tutustu ja kysy lisää.